گسترش ناتو به شرق با توجه به تحولات دهه 90 میلادی و مجموعه اقدامات اعضای آن، صورت عینی به خود گرفته و بحث های فراوانی در راستای اهداف و ماهیت این توسعه در محافل مختلف علمی و پژوهشی مطرح شده است . به طور حتم این گسترش تأثیر شگرفی در برنامه ریزی های راهبردی کشورها در حوزه های مختلف سیاسی امنیتی، و ژئوپولتیکی در سطح جهان بر جای خواهد گذاشت . سازمان پیمان آتلانتیک شمالی که ساخته و پرداخته سال های جنگ سرد بود، پس از تحولات دهه 90 با بحران موجودیت روبرو شد و سران آن می دانستند که ساختار ناتو پاسخگوی تحولات بین المللی نیست . از این رو با ارائه تعریف جدید و نقش جدید و تغییر تهدیدها از کمونیسم و اتحاد جماهیر شوروی سابق به مسائل دیگری چون بنیادگرایی اسلامی، تروریسم و ... لزوم تداوم حیات ناتو و گسترش حوزه جغرافیایی آن به سمت شرق به یک ضرورت تبدیل شد . بدون تردید این گسترش با توجه به نزدیک شدن به مرزهای کشورمان در آسیای مرکزی و قفقاز و حضور آن در افغانستان، تأثیرات شگرفی را در مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و ... بر ایران خواهد گذاشت . لذا در این مقاله به بررسی گسترش ناتو در آسیای مرکزی و قفقاز و تأثیر آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران پرداخته خواهد شد
قامت, دکتر جعفر. (1387). گسترش ناتو به شرق ( آسیای مرکزی و قفقاز ) و تأثیرات آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران. دانشنامه, 1(4 (70 زمستان 1387)), 21-43.
MLA
دکتر جعفر قامت. "گسترش ناتو به شرق ( آسیای مرکزی و قفقاز ) و تأثیرات آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران". دانشنامه, 1, 4 (70 زمستان 1387), 1387, 21-43.
HARVARD
قامت, دکتر جعفر. (1387). 'گسترش ناتو به شرق ( آسیای مرکزی و قفقاز ) و تأثیرات آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران', دانشنامه, 1(4 (70 زمستان 1387)), pp. 21-43.
VANCOUVER
قامت, دکتر جعفر. گسترش ناتو به شرق ( آسیای مرکزی و قفقاز ) و تأثیرات آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران. دانشنامه, 1387; 1(4 (70 زمستان 1387)): 21-43.