سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با پستی ها و بلندی های متعدد و فراوانی مواجه بوده است . این پستی ها و بلندی ها با توجه به شرایط حاکم بر نظام بین الملل و مقتضیات سیاسی حاکم در داخل ارزیابی می گردد . این مشخصه بارز در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی و آقای محمد خاتمی جلوه گر می باشد . لذا ما شاهد پیگیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران متاثر از رویکردها و گفتمان های متفاوتی در هر دو دوره می باشیم . با توجه به ضعف ها و کاستی های اقتصادی ناشی از جنگ تحمیلی با عراق در داخل و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در خارج در دوران سازندگی و ضرورت توسعه اقتصادی در غالب گفتمان واقع گرای آرمانگر از یکسو و بسط و گسترش روابط سیاسی و دیپلماتیک در عرصه نظام بین الملل تحت رویکرد تنش زدائی و همزیستی مسالمت آمیز با دیگر کشورها در دوره ریاست جمهوری آقای محمدخاتمی از سوی دیگر، به علاوه حفظ و استمرار وجه آرمان گرایانه در سیاست خارجی که مصرح در قانون اساسی می باشد و عدم پیگیری دو وجهی اقتصاد و سیاست در سیاست خارجی، شاهد عدم ثبات و فقدان استمرار در پیگیری یک گفتمان و رویکرد مسلط در عرصه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در این دوران می باشیم
معین الدینی, دکتر جواد, & انتظارالمهدی, مصطفی. (1388). سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی. دانشنامه, 2(3(73پاییز 1388)), 189-216.
MLA
دکتر جواد معین الدینی; مصطفی انتظارالمهدی. "سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی". دانشنامه, 2, 3(73پاییز 1388), 1388, 189-216.
HARVARD
معین الدینی, دکتر جواد, انتظارالمهدی, مصطفی. (1388). 'سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی', دانشنامه, 2(3(73پاییز 1388)), pp. 189-216.
VANCOUVER
معین الدینی, دکتر جواد, انتظارالمهدی, مصطفی. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی. دانشنامه, 1388; 2(3(73پاییز 1388)): 189-216.